dilluns, 25 de març del 2013

SOM EL QUÈ MENGEM?

Actualment vivim obsessionats amb la qualitat d'allò que mengem. Ens tirem contínuament les mans al cap cada vegada que sentim parlar de trossos de carn de cavall a no sabem quin producte o fins i tot matèria fecal en els pastissos d'una coneguda multinacional del moble.
Però, cal anar tan lluny per veure semblants guarrades que atempten contra el nostre dret de consumir productes de qualitat, o de viure en un medi ambient saludable?
Tristament, la resposta és un no. Dia a dia es cometen crims contra el nostre entorn més proper i els ciutadans de Puçol, l'Horta Nord, volem denunciar-ho.


Durant el nostre estudi de la qualitat de l'aigua de la nostra zona, vam descobrir, amb horror, que presumptament,  des de la residència per a gent gran Savia, en El Puig, construïda en terreny no urbanitzable (amb la prèvia corruptela del polític de torn), i que no té sistema de clavegueram urbà, s'aboca tota la matèria fecal directament a una séquia agrícola comuna que rega els camps de la localitat, on creixen les fruites i hortalisses que possiblement i ingènuament consumim a casa. De què ens serveixen centenars de milers de controls de qualitat i envasat si en el seu origen permetem que es contaminen els nostres camps impunement? Una cosa és evident, si hi ha algun patrimoni que tots els habitants de l'Horta hem de defensar perquè ens ha donat de menjar durant segles és la nostra horta.


Tornant al menjar i al seu escatologia, si després de saber què rega la nostra horta estem segurs de poder afirmar amb felicitat i ignorància que som el que mengem, senzillament podem dir que ens l'han tornat a colar impunement. Potser ha arribat el moment de deixar de permetre que es burlen de nosaltres i destrueixen l'únic patrimoni que ens pertany enterament, que és la nostra terra, i sobre el qual no tenen cap dret. Si no els ho permetem.




Informa: Anònim

3 comentaris:

  1. Cal dir, a més, que la merda dels iaios és pur medicament, és a dir, doble contaminació.

    ResponElimina
  2. Esta residència no és de Cotino?

    ResponElimina
  3. Era, però les va vendre totes

    ResponElimina