dilluns, 29 de juliol del 2013

COMUNICAT DE L'ALTERNATIU DE PUÇOL: ANUNCIEM UNA PARADA INDEFINIDA

Ha passat quasi un any des de que va sorgir l'idea de crear un periòdic alternatiu a Puçol. Ens enfrontàvem al repte d'aconseguir arribar a la màxima gent possible del nostre poble, en valencià, sent alternatius però sense deixar de banda les notícies de cada dia.

Cinc mesos després, fem repàs de la travessia. S'ha animat gent a participar en el projecte, hem arribat a molts puçolencs i s'hem convertit per a alguns en un periòdic de referència local, hem aconseguit traspassar fronteres tant culturals, com administratives així com lingüístiques. I estem molt orgullosos del què hem fet.

Ara, però, després de tants mesos amb una notícia diaria, sentim la necessitat de parar el projecte. I serà de forma  temporal però, de moment, indefinida. No volem anunciar que ací s'acaba tot. Al contrari. Ací tot continua encara que siga en forma d’altres projectes, d’altres aventures, d’altres fronts oberts.

Des de L'Alternatiu creguem firmement que el periodisme independent necessita forces i unió, però sobretot el periodisme independent local degut al gran buit que existeix d'informació en els pobles i ciutats menudes. La nostra llengua també ha sigut un punt clau en la redacció del periòdic, ja que des d'un principi vam decidir que el valencià anava a ser la llengua vehicular per ser la llengua de la majoria de puçolencs i per tal de normalitzar-la en l'àmbit periodistic. 

De la mateixa manera també pensarem que per tal d'aconseguir arribar a més gent i l'implicació de les persones fora dels nostres cercles era la participació ciutadana.

Ara atraquem el barco i ens mantenim a l'espera dels futurs esdeveniments i reaccions.

VISCA PUÇOL!

L'Alternatiu de Puçol.
Puçol, juliol del 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada