diumenge, 31 de març del 2013

OPINIÓ: CRIMS AMB BUL•LA PAPAL o UNA RESIDÈNCIA DE MERDA



L'ENCOBERT

Pensador i lluitador estoic que pontifica per la democràcia i pel valencianisme des del seu búnquer en les muntanyes de Puçol...




CRIMS AMB BUL·LA PAPAL o UNA RESIDÈNCIA DE MERDA

El dilluns 25 de març, l'Alternatiu de Puçol publicava un “especial” anònim titulat Som el que mengem? A eixa pregunta, hem de respondre amb un NO ben contundent. No som el que mengem perquè no som animals de granja, sinó humans; per tant, som el que fem, pensem, creem, sentim i construïm. Aclarit eixe punt, entrem en els fets tan greus que denunciava l'article. 

Segons la notícia, la residència Savia del Puig, una d'eixes instal·lacions on la gent major està aparcada (més com a animals de granja que com a humans) perquè molesta a la societat, estaria cometent també un crim contra la natura i contra la salut de tots nosaltres. Concretament, estaria abocant “tota la matèria fecal directament a una séquia agrícola comuna que rega els camps de la localitat, on creixen les fruites i hortalisses que possiblement i ingènuament consumim a casa”.

L'article també informava que la residència està “construïda en terreny no urbanitzable (amb la prèvia corruptela del polític de torn)”, de manera que “no té sistema de clavegueram urbà”. Davant d'eixa situació, els responsables haurien decidit tirar la matèria fecal a la séquia, pràctica que seria constant. Com a resultat, podem trobar un estat de contaminació de l'aigua i una proliferació d'organismes prou preocupants, com veem en les imàtgens.

A més del dany mediambiental provocat, d'ahí és d'on ixen la verdura i la fruita que mengem cada dia. Però ¿no hi ha una legislació estricta i una sèrie d'instàncies que actuen en els casos en què s'ataquen la natura, els aliments i la salut de les persones? No, no sempre. Tot depén de qui cometa l'atac. De fet, pensant-ho un poc, no comprendríem que l'empresa que s'encarrega de la residència actuara d'eixa manera si no es creguera impune i immune. I, efectivament, ho és.

Només cal mirar qui hi ha darrere de la residència en qüestió, que forma part de l'entramat empresarial de la família Cotino. Sí, la de l'empresari i polític Juan Cotino, ex director general de la Policia, exconseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació (sí, d'Alimentació), de Benestar Social (des d'on es regulen les residències d'ancians) i de Medi Ambient (sí, de Medi Ambient). Actualment, té el segon càrrec polític valencià més important, que és el de president de les Corts.

No, no és qualsevol. Hi ha qui té bul·la papal per a segons què. Mirant algun dels episodis que va protagonitzar quan dirigia la Policia (relacionats amb la manera en què es va portar el Cas Alcàsser, u dels crims d'Estat més greus i més ocultats que hem patit mai els valencians), comprenem com es va guanyar eixa bul·la papal. Uns servicis pels quals (com el seu actual segon, el vicepresident de les Corts i ex forense Alejandro Font de Mora), estaria rebent unes bones recompenses en la forma de càrrecs institucionals.

Al costat de segons quins servicis prestats, el fet d'aprofitar-te dels teus càrrecs per a afavorir els teus negocis geriàtrics (notícia del País) és pecata minuta. I construir-te en un terreny no urbanitzable una residència que actua contra la nostra natura i contra la salut dels conveïns no és res. ¿On estan les regidories, la conselleria i el ministeri del medi ambient? ¿On estan el Seprona i tot l'exèrcit de funcionaris mediambientals? ¿Per a què servixen ells i el dineral que se'n va en tot això cada any?  No per a servir-nos a nosaltres, sinó als seus (als nostres) amos.

2 comentaris:

  1. ¿Vamos a necesitar un programa de Evole para que la gente reaccione también ante esta situación?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Somos víctimas de la sociedad de la desinformación gracias a nuestros gobernantes.

      Elimina