dissabte, 4 de maig del 2013

CCOO GUANYA UN JUÍ CONTRA L'AJUNTAMENT DE PUÇOL PER VULNERAR L'ACORD LABORAL QUE ESTABLEIX LA JORNADA MITJANA EN 35 HORES

El jutjat del contenciós administratiu de València ha estimat el recurs interposat per CCOO contra la resolució de l'alcaldia, en el qual considera que la imposició de les 37,5 hores setmanals vulnera un acord laboral anterior del propi ajuntament que establia la jornada mitjana de 35 hores.

La sentència de la magistrada substituta del jutjat 8 de València anul·la "per ser contrària a dret" l'aplicació en l'Ajuntament de Puçol del Reial decret Llei amb mesures urgents aprovat en 2011 pel Govern de Mariano Rajoy que imposa un calendari laboral de 37 hores i mitjana setmanals per als treballadors municipals.

La jutge ha estimat el recurs interposat per CCOO contra la resolució de l'alcaldia, després d'analitzar el decret amb les mesures urgents de Rajoy, la Llei de Bases de Règim Local (LBRL) i l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP), i conclou que la jornada laboral dels funcionaris estatals en l'Administració Local s'aplicarà sempre que la corporació municipal "no haguera fixat en el seu àmbit jornada laboral alguna", cosa que Puçol sí va fer fa més de deu anys quan va aprovar que els seus treballadors no feren més de 35 hores a la setmana.

L'Ajuntament de Puçol ha anunciat que interposarà recurs d'apel·lació contra aquesta sentència, perquè sosté que el que va fer en el seu moment l'equip de govern local del PP-Pavalur va ser complir amb l'obligació d'aplicar el Reial decret Llei 20/2011 de 30 de desembre, així com l'article 94 de la LBRL en el qual s'estableix que la jornada de treball dels funcionaris municipals serà la mateixa que s'aplique per als funcionaris de l'Administració civil d'Estat.

El govern local confia que el seu recurs tire endavant. Encara que manté que, si finalment no és així, retribuirà als seus treballadors les hores que haurien treballat de més des de març de 2012.

L'únic sindicat present en la taula de negociació que va portar als tribunals l'ampliació de la jornada laboral va ser CCOO, que ha mostrat la seua confiança en què es retribuïsca a la plantilla municipal les hores realitzades de més (al voltant d'unes 100 per cadascun dels més de 150 empleats municipals).

El sindicat recorda que el govern local "ens va convocar al febrer de 2012 per a fer-nos saber que comptava amb la interpretació dels serveis jurídics del propi ajuntament per la qual ens eliminava d'una plomada l'horari acordat i signat de 35 hores a la setmana". "Les interpretacions tècniques i informes no són vinculants per a l'ajuntament -subratlla CCOO-, però en aquest cas, l'equip de govern, amb una precipitació i ànsies de protagonisme, ens va imposar l'horari".

Concentració davant l'Ajuntament el 25 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada