dissabte, 11 de maig del 2013

LA VAGA EN EDUCACIÓ EN PUÇOL

Segons l'Associació d'Estudiants de Secundària (A.E.S) l'aprovació de la nova llei LOMQE suposarà la perdúa de les estructures democràtiques amb que compta l'educació preuniversitària (com el Consell Escolar), dividirà els centres públics establint rànquings per rebre subvencions governamentals, convertirà els directors en gestors econòmics que vetlaran per la rendibilitat i no per l'educació, obligarà als alumnes a triar entre universitat o formació professional ja en l'actual 4t d'ESO, fomentarà la segregació escolar per sexes i deixarà el valencià com a llengua optativa (una llengua de segona).

Per estos motius i més, els sindicats, associacions, plataformes i col·lectius de l'entorn educatiu van decidir convocar una vaga general en educació per al dijous 9 de maig que per segona vegada va comptar amb el recolzament de la CEAPA (Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i mares d'Alumnes), recordem que la primera vegada fou l'any passat a on aparegué la famosa frase comparant la CEAPA amb Batasuna.

La batalla de xifres (convocants asseguren unes xifres i els governants unes altres totalment diferents) es va donar de nou. El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport va anunciar que el seguiment de la vaga en els centres docents "no arribà al 20 %" mentre que els sindicats convocants (FETE-UGT, CC.OO i STES-I) estimaren en un 72 % en la educació pública i en un 25 % en l'ensenyament privat-concertat, cosa que consideraren un "èxit rotund".

L'Alternatiu de Puçol també ha rebut dades oficials en Puçol. El seguiment de la vaga a l'IES Puçol va ser d'un 92,90 % d'alumnes (per damunt de la mitjana estatal segons els sindicats) i 43 % del professorat (molt per baix de la mitjana estatal). El CEIP Bisbe Hervàs, va tindre un menor seguiment de la vaga comparat amb l'IES, un 60 % de l'alumnat va fer-la i únicament un 33,33 % del professorat va seguir la vaga. En canvi, a La Milotxa els números donen una certa garantia en quant al professorat, un 61,12 % va realitzar vaga de la mateixa manera que el 73,46 % de l'alumnat no va assistir a classe, respectant ambdós la mitjana estatal.

La participació en les manifestacions va ser prou àmplia com en els darrers anys a València. Sense incidències, encara que amb polèmica actuació policial pel matí amb les maniobres d'intimidació cap a grupuscles d'estudiants que els darrers anys està duent a terme al cap i casal, és tracta de, que en acabant les manifestacions/concentracions anar a identificar utilitzant la violència verbal i/o física contra els grups de manifestants que estan allunyant-se del nucli de manifestació (tornat cap a casa, normalment). La participació dels puçolencs en estes manifestacions és prou limitada, encara la crispació i la indignació cresca, sobretot en els joves estudiants.

L'anàlisi que molts mitjans, sociòlegs i estudiosos han donat de la baixa participació del professorat ha sigut en alguns casos per pura supervivència, o siga, no es poden permetre la perdúa d'un dia de salari; també influeix el descens de credibilitat de sindicats en general i estudiantils. Molts asseguren que la societat ha perdut la fe en les vagues i manifestacions el "no serveix de res" s'ha inculcat en la població i açò ha fet que s'arribrea la resignació.

Com a reacció a les fortes protestes, el govern ha fet public que la nova llei s'aprovarà este mes de maig.


Famosa imatge de la "Primavera Valencana"

2 comentaris:

  1. En Puçol se habla del Bisbe Hervàs y de La Milotxa... ¿qué pasa con los demás centros públicos y el concertado?

    ResponElimina
    Respostes
    1. També es parla de l'IES Puçol. Hem intentat contactar amb la resta de col·legis (també Virgen al Pie de la Cruz) però no hem rebut resposta.

      Elimina