dissabte, 6 de juliol del 2013

EL PROJECTE MUSSOLS DE L'SVO ARRIBA A LA COSTERA

AE-Agró organitza una jornada de seguiment i conservació de fauna nocturna en el paratge natural municipal de Puçol.

El passat divendres 28 de juny, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord convocà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), un voluntariat nocturn al Paratge Natural Municipal de La Costera. L’activitat comptà amb la participació d’una quinzena de voluntaris que van descobrir el Projecte Mussols de l’SVO, a més a més de la fauna nocturna que habita en este paratge de la Serra Calderona que AE-Agró custodia des de 2011.

Per segon any consecutiu, el darrer divendres de juny Acció Ecologista-Agró organitzà una jornada de seguiment i conservació de fauna nocturna al Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol (Horta Nord, València). La convocatòria, que comptà amb la presència d’una quinzena de voluntaris i la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, arrancà amb la revisió dels refugis per a rates penades que els ecologistes col·locaren en La Costera l’any passat i que, per ara, els quiròpters continuen sense ocupar.

A més a més de revisar els refugis per a rates penades, els voluntaris van instal·lar en este paratge natural municipal que custodia AE-Agró una caixa-niu per a gamarús (Strix aluco), que va ser cedida per la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO). Com explicaren posteriorment els companys de l’SVO en una xerrada a l’Aula Multiusos de La Costera, la col·locació de caixes-niu per a gamarús i altres espècies d’aus nocturnes, com per exemple el xot (Otus scops), és una de les diferents actuacions que desenvolupen els ornitòlegs valencians dins del Projecte Mussols. A més a més, l’SVO realitza jornades d’anellament científic d’aus nocturnes, activitats de formació, censos de ducs (Bubo bubo) i també projectes de hacking (cria i alliberament de polls) amb òlibes (Tyto alba) i mussols (Athene noctua).

Finalitzada la xerrada sobre el Projecte Mussols de l’SVO, els participants en esta activitat van gaudir d’un sopar a la llum de la lluna i d’un passeig nocturn per La Costera, durant el qual els voluntaris van tindre l’oportunitat d’escoltar el cant dels sabocs (Caprimulgus europaeus) i el rauc de les granotes verdes (Pelophylax perezi). A més a més, es van creuar amb alguna rata penada prou gran, probablement de l’espècie Tadarida teniotis, i mentres contemplaven els cabuts de tòtil (Alytes obstetricans) de L’Aljub de La Costera es van vore sorpresos per un parell d’estreles fugaces.

Amb esta jornada de conservació i seguiment de fauna nocturna, AE-Agró s’acomiada dels voluntariat de La Costera fins després de l’estiu. En setembre els ecologistes tornaran a convocar noves activitats, com per exemple revisar les caixes-niu per a ocells insectívorsque tenen col·locades en la muntanya des de 2010. T’esperem quan passe la calor per a continuar descobrint, pam a pam, els tresors naturals de La Costera!!!



Informa: Acció Ecologista Agró - Puçol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada