dimarts, 5 de febrer del 2013

L’HUMOR PUSOLENC ARRIBA A LES XARXES SOCIALS AMB FORÇA


L’humor fàcil, vulgar, simple, proper i amb cert orgull puçolenc conquista les xarxes socials. Es tracta de persones de Puçol disposades a fer riure amb allò que té relació amb la nostra localitat.



Les xarxes socials són un mitjà per a tindre una relació social a distància, però també per a informar, o desinformar en altres casos. Hi ha persones que opinen sobre la pel·lícula que han vist el cap de setmana, sobre el partidet de futbol del dissabte, sobre les barbaritats que diu el ministre cada divendres o simplement, conten el que han fet durant la setmana.

A Puçol també han arribat estes xarxes socials, aon moltes persones del nostre poble s’han registrat. Però també hi ha usuaris que no són persones físiques com pot ser el twitter de l’Handbol Puçol, el facebook de l’Ajuntament o el tuenti del Junior Caminar. Però també hi ha paròdies i usuaris que fan humor, i a Puçol no som menys.

Tenim un achuntament que informa d’altra forma, sobre els negocis bruts de l’Ajuntament, i les actuacions de les persones de Puçol moralment qüestionables, com les activitats al París, però, sempre amb un to humorístic que el caracteritza. Amb aproximadament 500 seguidors, és el meu conegut pels puçolencs i curiosament té més seguidors que l’usuari de l’Ajuntament real.

Tenim una maedeu de Pusol festera i vividora, amb més d’un centenar de seguidors, des d’un punt religiós critica als puçolencs per no anar a misa, però mentre critica, explica com va de festa i actua de forma immoral.

Tenim una part del poble cabrejada, amb més de 300 seguidors, mostra l’humor més simple i barroer, on a més de parlar de Puçol parla de les males costums de la gent.

Tenim als que no es poden classificar,  els indies, amb més d’un centenar de seguidors, és una paròdia sobre els “independents” de Puçol, aon es parodia l’honor dels “alternatius”.

Tots tenen en comú moltes característiques, la primera i més visual és l’escriptura en apitxat, per això anomenen a Puçol, Pusol. La segona és la crítica subliminal o de rerefons en la qual critiquen la classe política i denuncien l’expoli fiscal del nucli urbà en favor de les urbanitzacions que Achuntament de Pusol ha sabut calcar molt bé; d’aquesta manera la joventut del nostre poble s’assabenta indirectament dels problemes polítics que existeixen a Puçol. Altres qualitats que tenen són l’odi als de la capi i al Puch o el parlar sense tabús sobre la droga a Puçol.



El fenomen s’està expandint i en les darreres setmanes han nascut altres paròdies com Espai Chove Pusol.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada