dissabte, 2 de març del 2013

ELS PARTITS POLÍTICS DE PUÇOL ABANDONEN LES XARXES SOCIALS DESPRÉS DE LES ELECCIONS

Els partits polítics puçolencs baixen l’activitat de forma radical a les xarxes socials passades les eleccions, un fet que agreuja la desafecció de la ciutadania cap a la classe política i en general la política. Únicament UPyD i Bloc-Coalició Compromís no han mostrat una caiguda d’activitat tan forta com la resta.

El presidente Francisco Camps entrega a Merche Sanchis la bandera azul de la playa de Puçol” esta es l’última noticia que publicà el Partit Popular a la seua web el 27 de juny del 2011, un exemple molt il·lustratiu de com les xarxes socials, com les webs, han anat perdent activitat després de les eleccions municipals o inclús abandonant-se.

El PP mostra també una pèrdua d’activitat al seu grup del facebook a on des de les eleccions que únicament publica en moments puntuals per a fer publicitat o algun esdeveniment de màxim interès al poble. Per altra banda, únicament utilitzen el twitter per compartir noticies de l’Ajuntament de Puçol o fer publicitat del partit, i en comptades ocasions.

El PSPV-PSOE de Puçol tampoc pot dir molt ja que des de fa mesos que no entren al seu perfil de facebook i no l’actualitzen des del 31 de març de 2012 en motiu de la visita de Ximo Puig a la nostra localitat.

PAVALUR és l’únic partit que pot estar orgullós de no haver reduït la seua activitat per la xarxa, pel simple fet que no té web ni perfil a Facebook. Però sí el que va ser soci de coalició en les municipals (Ciudadanos de Centro Democrático) que tenien un grup a on a penes participava la gent i que ja no tenen activitat des del mes de juliol.

Iniciativa X Puçol també és un cas especial, aquell partit que va pintar tot el poble de verd amb les seues enganxines, banderes i cartells, i que tenia molta activitat ara resulta que no en té cap; únicament s’utilitza el perfil de Facebook oficial de la Regidora Estrella Caracasona per a penjar publicitat del partit i per a difondre esdeveniments, des de fa poc més d’un mes està abandonat com també el perfil del partit.

Esquerra Unida tenia un grup de debat al Facebook però, majoritàriament es parlava de l’activitat en el conjunt de l’estat de Izquierda Unida i del Partit Comunista d’Espanya. Sovint els debats es centraven vers el comunisme i la inferioritat de la classe obrera. Després de les eleccions es creà un pefil al facebook què al principi agafà un camí més moderat i més localista però finalment s’acabà abandonant i ara l’activitat és quasi nul·la i parla sobre IU o del grup parlamentari a Les Corts Valencianes.

Bloc-Coalició Compromís i UPyD ja són altres casos, en els que s’ha reduït l’activitat però no de forma tan considerable.

UPyD continua actualitzant el seu perfil d’una forma similar que en campanya i a posteriori de les eleccions però únicament de l’acció del partit al Congrés dels Diputats, mentre que del poble no se’n parla molt.

Bloc-Coalició Compromís informa al menys una vegada al més a la seua web i bloc, i actualitza dues vegades per setmana el perfil oficial del Regidor Enric Esteve, a diferència d’UPyD, la formació nacionalista es centra en els afers polítics del poble i alguns actes d’associacions locals. A pesar d’açò, la pàgina del partit sobretot, però també el perfil del regidor a Facebook parla sobre l’activitat de la Coalició Compromís al parlament valencià o de Joan Baldoví al Congrés dels Diputats en detriment de les noticies d’àmbit local.

Units x Valéncia en canvi ha decidit borrar-se el perfil a Facebook i no es sap res d’ells des de les eleccions en que no tragueren més de 70 vots.

Un fenomen paregut i estrany és el del bloc “Puçol En Control” que va tindré una activitat molt intensa i un paper fonamental en campanya electoral i en les eleccions, en les quals cada article tenia entre 20 i 200 comentaris. Ara a penes té un article a la setmana i és una vinyeta amb falta d’activitat i poca gràcia. Podem considerar açò com un exemple de baixa qualitat democràtica, del desinterès de la ciutadania en la política o bé podem considerar-ho el poc interès de la classe política per què la població estiga informada i siga participativa; encara què, podria ser un conjunt de tots estos factors, però bé, la opinió la deixem als lectors.

L'ex-president Francisco Camps abans de dimitir en l'acte què és l'última noticia publicada a la web del PP de Puçol

1 comentari:

  1. Es que UpyD tienen motivos para actualizar constantemente, teniendo a Toni Cantadas en el Congreso es normal la hiperactividad.

    ResponElimina