dimarts, 5 de març del 2013

LA FUNDACIÓ ASSUT PRESENTA UN PORTAL QUÈ DIFONDRÀ I DONARÀ VALOR A LA REIAL SÉQUIA DE MONTCADA

Ja fa tres anys que un grup de ciutadans posà en marxa la Fundació Assut per la Sostenibilitat dels Sistemes Litorals de la Mediterrània, un dels projectes que volen dur a terme és la creació d'un portal web per difondre i posar en valor un dels patrimonis culturals vinculats al regadiu més importants del continent europeu, la séquia que permet regar tot el terme de Puçol: la Reial Séquia de Montcada.

Fa tres anys que va nàixer la Fundació Assut, per la Sostenibilitat dels Sistemes Litorals de la Mediterrània, amb la intenció d'oferir una plataforma de treball que millore el grau de conservació del paisatge i la seua biodiversitat,i per a fer ocmpatible els usos del medi de forma responsable i equilibrada. Han dut a terme diferents projectesen l'àrea de l'Horta i l'Albufera de València i un d'estos projectes és crear un portal web per difondre i posar en valor un dels patrimonis culturals vinculats al regadiu més importants del continent europeu: la Reial Séquia de Montcada, una institució fonamental per a la comprensió de com es gestiona i s'ha gestionat històricament un espai particular i significatiu com l'Horta de València i un dels sistemes hidràulics més antics de les terres valencianes.

La Reial Séquia de Montcada és la principal séquia que dóna aigua a les terres de Puçol i el seu traçat es remunta a l'època andalusina. Després de dos anys de treball el portal serà presentat el proper dijous 7 de març a les 18 hores, al Saló d'Actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València (UPV), este portal pretén contribuir a la millora del coneixement i la conservació del patrimoni cultura de l'Horta, incorporant dia a dia (d'una manera dinàmica, oberta i participativa) nous continguts textuals, gràfics, audiovisuals i multimèdia i oferint un espai d'interacció a través de les xarxes socials.

A l'acte intervindran Joan Romero (catedràtic de Geografia a la Universitat de València), Ignasi Mangue (coordinador del projecte), i José Maria García Álvarez-Coque (catedràtic d'Economia Aplicada i professor d'Economia i Política Agràries de la UPV). En acabar, es projectarà en primicia el curtmetratge Esperant l'aigua (Miguel Ángel Baixauli, 2013), un dels treballs documentals que aniran incorporant-se a aquesta plataforma d'Internet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada