dilluns, 15 d’abril del 2013

MILERS DE PERSONES DISFRUTEN ALS CARRERS DE PUÇOL DE LA GRAN FESTA DE L'ATLETISME

Puçol visqué ahir una jornada històrica. La XV edició del Gran Fons Vila de Puçol es recordarà per ser la de la confirmació d'una de les carreres populars més importants de València. Més enllà de la xifra rècord de 2.000 participants, de l'espectacle que donaren els atletes d'elit i del desplegament organitzatiu que va coordinar el Club d'Atletisme Puçol, allò que convertix als 15K de Puçol en una carrera única és el magnífic ambient que es viu a la localitat. Ahir de vesprada, milers de persones eixiren al carrer per a disfrutar de la gran festa de l'atletisme de Puçol, una animació de la què molt poques proves poden presumir i que és el millor regal que poden rebre els corredors.

En l'aspecte purament esportiu, la victòria de la prova fou per al gran favorit, Oauis Zitane, que va eixir destacat des del primer quilòmetre i arribà a meta amb una espectacular marca 45'50''. El vent li va impedir assaltar el rècord del Gran Fons, però dominà la prova de principi a fi amb una superioritat indiscutible i avantatjant en més d'un minut i mig al segon classificat, Mohamed Mohattane. El podi el completà Andrés Micó, seguit d'Adil El Hand i Hassane Auochar.

En l'apartat femení, la victòria també estava escrita des d'abans de l'eixida amb el nom d'Isabel Checa. L'atleta olímpica valenciana va fer una gran carrera a Puçol i va aconseguir ficar-se entre els deu primers de la general amb una marca de 52'23'', quedant-se a mig minut del rècord de la prova que ella mateixa va aconseguir en 2007. La segona classificada fou Ana Román i la tercera plaça per a Amelia Martín. La incombustible Carmen Sala fou quarta. Quant als locals, els guanyadors foren Vicente Pamblanco i Leonor Pérez.

Els grans noms que van córrer ahir a Puçol demostraren àmpliament la seua qualitat i oferiren un autèntic espectacle, fent disfrutar i molt al nombrós públic. Però els verdaders protagonistes corrien darrere d'ells, els dos mil atletes populars que participaren en el XV Gran Fons en busca d'un objectiu personal o simplement per a disfrutar d'una bonica carrera i d'un ambient esplèndid. Fins a les dos hores anaren entrant corredors en una avinguda Font de Mora abarrotada de públic que a penes deixava espai per a l'estora roja de donava entrada a la meta.

A més de la pròpia carrera, la gent s'ho va passar en gran amb la xaranga, les activitats d'animació per als més menuts i el berenar d'orxata i fartons que durant tota la vesprada va repartir el Club d'Atletisme Puçol en la mateixa zona d'eixida i meta. I un poc més avall, a la Plaça 25 d'abril, els més jóvens disfrutaven d'una altra de les novetats d'este Gran Fons, concerts de rock i cervesa gratis per a tots els assistents.

El Club d'Atletisme Puçol reconeix que la d'ahir ha sigut probablement la millor edició del seu Gran Fons i vol agrair-ho a tots els que ho han fet possible: als corredors , al públic i a tot l'equip d'organització, format per més de 200 voluntaris, a més de la Policia Local, Protecció Civil i brigades municipals. 


Informa: Club d'Atletisme Puçol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada