dissabte, 15 de juny del 2013

LES ALBAREDES REBEN LA VISITA D'UNA COLLA DE PUÇOLENCS

L'aldea deshabitada de Les Albaredes es troba al terme municipal del Portell de Morella, dins la comarca de els Ports. Concretament està en el límit amb l'Aragó, junt al riu Cuba. El seu últim habitant, la va abandonar l'any 1990. Les Albaredes es situa en un lloc de difícil accés lluny de qualsevol nucli urbà poblat, els terrenys tenen propietat i són utilitzats per a afers ramaders o per exercir agricultura. El poble deshabitat únicament té vida en la processó de Sant Marc què es fa una vegada a l'any i celebren una missa en L'Església d'este municipi.

L'expedició de puçolencs, a més d'uns altres joves d'altres llocs, després de visitar el poble abandonat de Xinquer dedidiren viatjar a la comarca de els Ports per gaudir del poble de Les Albaredes. Els joves, després d'un viatge de quasi dos hores arribaren al poble a on poderen accedir a algunes cases i trobar instruments típics d'un agricultor de la zona (una dalla, una corbella...) a més de queviures dels anys 40 i 50.
De la mateixa forma pogueren compartir experiències amb un pastor de la zona que els parlà sobre la terra, l'instalació de molins, les diferències entre el camp i la ciutat, l'evolució de les tècniques...

Una gran jornada cultural, sense dubtes. 

Les Albaredes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada