divendres, 14 de juny del 2013

MANEL ALONSO PUBLICA EL SEU PRIMER RECULL D’ARTICLES: CRÒNIQUES DES DE L'INFERN

L'escriptor puçolenc publica en Onada Edicions un nou llibre, esta vegada es tracta d'un recull d'articles d'opinió cosa que fa per primera vegada en la seua trajectoria en el món de la literatura.

Manel Alonso recull en un volum una selecció dels articles que ha publicat els darrers anys en la premsa digital. El llibre, que porta per títol, Cròniques des de l’Infern, ha estat publicat per l’editorial Onada edicions a la col·lecció Narratives. La selecció i l’organització dels textos d’Alonso així com la corresponent introducció ha anat a càrrec del professor Antoni Rovira. Rovira ha intentat establir un lligam entre Manel Alonso i el poeta del renaixement italià, Dante Alighieri, un fet, aquest, tan inusual com els temps de crisi que estem vivint, on els poderosos actuen amb desvergonya, prepotència, hipocresia, mentides i traïdoria. Els escriptors valencians –opina Rovira– com Dant en el seu temps, se senten exiliats en el seu propi país, menyspreats, jutjats i perseguits per les estructures de poder, i com Dant, perduts en el neguit de la incertesa i envoltats d’una societat que no acaba de reaccionar. Justament per això mateix, calia donar el pas i proposar als lectors un maridatge francament espectacular: els millors articles d’opinió d’Alonso amanits amb un pensament de Dant. L’objectiu d’aquesta inusual barreja és la creació textual, que el lector, després d’haver llegit l’article cerque el pensament a la Divina Comèdia i siga capaç de bastir un nou text d’opinió que haja begut de les dues fonts. 

Antoni Rovira, que també és escriptor, (acaba de publicar la novel·la La profecia del llorer), també s’ha encarregat de realitzar les propostes didàctiques del llibre que es poden baixar en PDF d’una manera gratuïta de la pàgina web de l’editorial. Rovira i Alonso pensen presentar conjuntament els seus llibres el dia 20 de juny a l’Espai Bloc de Sagunt i el dia 4 de Juliol al café L’Infern de Massalfassar.

Portada del llibre "Cròniques des de l'infern"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada